ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

  Η Καλλιθέα Φωκίδας είναι ένα από τα πολλά χωριά της Ελλάδας με το ίδιο όνομα. Όμως κανένα άλλο δεν ανταποκρίνεται στο όνομά του, όσο αυτό το πανέμορφο και μαγευτικό χωριό. Και τούτο γιατί η ανεπανάληπτη και καταπληκτική θέα του δίκαια του χάρισε το προσωνύμιο "ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ".
  Βρίσκεται σε υψόμετρο 750 μέτρα από τη θάλασσα, στην πλαγιά ενός πετροσκέπαστου βουνού, αμφιθεατρικά χτισμένο και αγναντεύει ολόκληρη την βόρεια πλευρά της Πελοπονήσου, από τον Ισθμό εώς την Κεφαλονιά.
  Όποιος το έχει επισκεφθεί, κουβαλάει στο δισάκι της μνήμης του την πανοραμική θέα, τις σπάνιες εικόνες της φύσης και την ειδυλιακή δύση του ήλιου. Δεν λησμονεί τον υπεραιωνόβιο πλάτανο και απολαμβάνει το αέρινο χάδι, που έρχεται από την Γκιώνα και τα χιλιοτραγουδισμένα Βαρδούσια. Όποιος δεν είχε την τύχη να αγναντέψει από το "Μπαλκόνι του Κορινθιακού" είναι φτωχός σε εικόνες που ο ζωγράφος της φύσης φιλοτέχνησε.
  Η πρόσβαση στην Καλλιθέα είναι εύκολη: Συνδέεται με ασφαλτοστρωμένο δρόμο από τον Άγιο Σπυρίδωνα 10 χιλιομέτρων, με τον οδικό άξονα Ναυπάκτου-Ιτέας, προσφέρεται για ημερήσιες επισκέψεις και οδοιπορείες από τους εραστές της φύσης στα πολλά μονοπάτια που έχει το χωριό και συνδέεται και με διπλανά χωριά.


 Το μπαλκόνι του Κορινθιακού, το χωριό Καλλιθέα με τη μοναδική θέα από Κόρινθο μέχρι Κεφαλονιά και τον Πλάτανο μνημείο φυσικής ιστορίας.